3,50 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do drobiu, jagnięciny i wołowiny (zwłaszcza smażonych), do gulaszu wołowego, do mięsa, mielonego, kuskusu, bulgaru, ryżu oraz zup i sosów. Składniki:
kmin rzymski, kardamon, pieprz naturalny, kolendra, goździki, papryka słodka, papryka chilli.
kmin rzymski, kardamon, pieprz naturalny, kolendra, goździki, papryka słodka, papryka chilli.
5,05 zł
Gruszki suszone polskie są znakomitą przekąską, którą można spożywać prosto z opakowania, jako dodatek do musli bądź owsianki, a także ciast i deserów.
Są również podstawą doskonałego kompotu wigilijnego.
Masa netto: 150g
ROL-TIM Przyprawa myśliwska...
1,70 zł
Masa netto: 20gZastosowanie: doskonale komponuje się z ciemnym mięsem (schab, karkówka, steki), dziczyzną, ale również świetnie odnajduje się, jako dodatek do bigosu, aromatycznych sosów, na grilla. Składniki:
suszone: pieprz naturalny mielony, majeranek, tymianek, bazylia, suszona cebulka, czosnek, nać pietruszki, koper, suszone owoce jałowca, suszone grzyby, sól.
suszone: pieprz naturalny mielony, majeranek, tymianek, bazylia, suszona cebulka, czosnek, nać pietruszki, koper, suszone owoce jałowca, suszone grzyby, sól.
2,80 zł
Pochodzi ze środkowej i południowej Europy. W Polsce można go spotkać na obrzeżach lasów i nasłonecznionych wzgórzach.Oregano jest czasami nazywane dzikim majerankiem, a jego bliski krewny znany jest jako słodki majeranek. Kwiaty mają silny, przyjemny zapach. Wyróżnia się kilka gatunków oregano, każdy o innym zapachu. Oregano wchodzi w skład popularnej mieszanki - ziół prowansalskich. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.Właściwości lecznicze:
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta