Osłonki poliamidowe

Osłonki polamidowe są wykorzystywane do przygotowywania w warunkach domowych wyrobów garmażeryjnych oraz wędliniarskich. Przy ich pomocy można nadać odpowiedni kształt salcesonowi, szynce, mortadeli, pasztetowej, mielonce i wielu innym produktom. Można wykorzystać ją do przygotowania potraw metodą sous vide. Przed użyciem osłonki, należy ją odpowiednio przygotować. Powinna być ona moczona w wodzie (maksymalnie 40 stopni) przez około 15 minut. Koniecznie trzeba sprawdzić, czy cała osłonka jest zanurzona.

Następnie osłonkę wypełnioną wodą aż po same brzegi, należy poddać obróbce termicznej odpowiedniej dla rodzaju produktu, który zamierza się przygotować. Inna obróbka będzie w przypadku szynki, a inna gdy robi się salceson. Maksymalna temperatura w każdym przypadku to 125 stopni. Gdy obróbka termiczna zostanie zakończona, konieczne jest schłodzenie osłonki powietrzem. Nie powinno się jej polewać zimną wodą.

Obecnie nie posiadamy w sprzedaży produktu tej kategorii

Sprawdź produkty w kategorii nadrzędnej

  • Zarejestruj się

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło