Pałki kurczaka w marynacie miodowej z nutą ostrości
Pałki kurczaka w marynacie miodowej z nutą ostrości
Składniki:
pałki z kurczaka ok. 500g
miód 2 łyżki stołowe
oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe
pieprz cayenne 1 łyżeczka
przyprawa "Rafex Złoty kurczak" 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym
miód podgrzej do dokładnego rozpuszczenia
starannie wymieszaj miód, oliwę i przyprawy
pałki przełóż do worka do pieczenia i wlej do środka gotową marynatę, obtocz pałki w marynacie już w zamkniętym worku
tak zamarynowane pałki wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na około 1 godzinę
Gotowe! Smacznego!
Niezbędną przyprawę znajdziecie tutaj:
https://nowpol.com.pl/.../rafex-przyprawa-zloty-kurczak-70g
W tej samej kategorii